Airofill® supreme insulation

Nederland is in energietransitie. In een duurzame en circulaire toekomst gaan veel woningen over van fossiele brandstoffen naar duurzame energie- en warmte. Mede daarom is het belangrijk dat alle onderdelen van de woningschil goed geïsoleerd worden, waaronder ook de spouwmuur. Airofill is een doorbraak in spouwmuurisolatie met een extreem hoge isolatiewaarde. In combinatie met andere duurzame maatregelen in vloer, dak en installatie levert Airofill een significante bijdrage aan de klimaatdoelstellingen voor 2050; het beperken van de netto warmtevraag en reduceren van CO2 uitstoot van onze bebouwde omgeving.

Contact

Voordelen

  • Warme en comfortabele woning
  • Gezond en beter binnenklimaat in combinatie met ventilatie
  • Geen tocht-, vocht- en schimmelklachten
  • Minder last van omgevingsgeluiden (kieren en naden worden afgedicht)
  • Na-isoleren zonder rommel en overlast in huis
  • Met de door ons speciaal voor Airofill Innovative Wall gebouwde applicatiemachines kunnen we het product in de spouwmuur aanbrengen
  • Uitvoering binnen één werkdag
  • 35 tot 40% besparing op energiekosten (regulier 20 tot 25%)

RC-waarde van 2,43 m2K/W

Airofill® supreme insulation versie 1.0 heeft een gedeclareerde lambda waarde van 0.020 en een lambda rekenwaarde van 0,025. (De Lambda waarde is de mate van warmtegeleiding van het materiaal, hoe lager de lambda waarde, hoe hoger de isolatiewaarde.)

Volgens de
ISSO Kwaliteitsverklaring komt bij een spouw van 6 cm de Rc-waarde uit op +- 2,43 m2K/W.

(De Rc-waarde is de warmteweerstand van de constructie, in dit geval de spouwmuur).

Bekijk het productblad

Hoge isolatiewaarde door Aerogel uit de ruimtevaarttechniek

Het product Airofill® supreme insulation bestaat in de basis uit Aerogel in combinatie met een aantal andere stoffen. Aerogel is een isolatiemateriaal dat oorspronkelijk werd uitgevonden voor de ruimtevaart. Dit materiaal bestaat voor 99,8% uit lucht. Pure Aerogel isoleert zeer sterk (lambdawaarde van 0,0135 W/m.K mogelijk) en haalt bij een geringe dikte een hoge isolatiewaarde.

Lees meer
Airofill Innovative Wall Insulation

Heeft u interesse?

Bent u geïnteresseerd in wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van duurzaamheid? Wij geven graag advies op maat!

Contact

Ontwikkeling

Er zijn grote stappen gemaakt in de ontwikkeling van Airofill® supreme insulation. In samenwerking met Brightlands Campus en de Technische Universiteit Eindhoven gaan we verder met de ontwikkeling van Airofill® supreme insulation met als streven: een nog lagere lambda waarde. De prestaties van het product op het gebied van het binnenklimaat (het comfort), monitoring (energieverbruik woningen), duurzaamheid en losmaakbaarheid wordt continu goed onderzocht.
Met de komst van onze eigen Airofill productielocatie, gaan we het materiaal in-house op grote schaal produceren.

Lees meer

Laatste nieuws

Audit succesvol afgerond

In oktober en november zijn vanuit SKG IKOB twee audits uitgevoerd. Zowel de Veiligheidsladder (SCL) en de combi-audit voor de ISO 9001:2015 en VCA** hebben plaatsgevonden. [...]