Ontwikkeling

Er zijn grote stappen gemaakt in de ontwikkeling van Airofill Innovative Wall Insulation. In samenwerking met Brightlands Campus en de Technische Universiteit Eindhoven gaan we verder met de ontwikkeling van Airofill Innovative Wall Insulation met als streven: een nog lagere lambda waarde. De prestaties van het product op het gebied van het binnenklimaat (het comfort), monitoring (energieverbruik woningen), duurzaamheid en losmaakbaarheid wordt continu goed onderzocht.

Met de komst van de Airofill fabriek, gaan we het materiaal in-house op grote schaal produceren. De fabriek wordt in het derde kwartaal van 2022 in gebruik genomen.

Contact

Winnaar

Rabobank Innovation Challenge

In de categorie Energietransitie, voor duurzame innovaties in de bouwsector, mochten wij de prijs in ontvangst nemen! Het door onszelf ontwikkelde product Airofill Innovative Wall Insulation werd met deze mooie prijs bekroond. Volgens de jury heeft Takkenkamp met Airofill Innovative Wall Insulation: “koplopend ondernemerschap getoond waarbij een grote technische sprong gehaald is in isolatiewaarde. Bovendien is er potentie om het product circulair toe te passen.

Lees meer

De Isolatie Uitdaging

De verduurzaming van duizenden sociale huurwoningen begint bij ‘een nieuwe jas’: een innovatie in gevelisolatie die de woningen geschikt maakt voor lagetemperatuurverwarming. Met betere gevelisolatie blijft de energierekening voor meer huurders betaalbaar en worden tienduizenden sociale huurwoningen duurzamer en comfortabeler. De huidige materialen en technieken geven overlast voor bewoners, zijn niet milieuvriendelijk en hebben te hoge kosten. Om hierin een doorbraak te forceren, schreven de Utrechtse corporaties Bo-Ex, Portaal en Mitros een innovatiewedstrijd uit: De Isolatie Uitdaging. Takkenkamp was een van de tien genomineerden van De Isolatie Uitdaging.