Vloer op zand isoleren

Bij woningen gebouwd op zandgronden is de betonvloer vaak op het zand gestort en niet op een fundering gelegd. Deze woningen beschikken niet over een kruipruimte. De vloer in deze woningen zorgt voor koude voeten en een hoge energierekening voor bewoners. In het kader van verduurzamen is het wenselijk om het warmtelek in vloeren te dichten, door de vloer te isoleren. Helaas wordt het isoleren van dit soort vloeren, door de grote impact (overlast en kosten) vaak overgeslagen. Dankzij Takkenkamp vloer op zand isolatie is het nu mogelijk om ook huizen die direct op zandgronden zijn gebouwd, zonder veel overlast, goed te isoleren.

Contact

Voordelen

  • Comfortabeler wonen door de hoge isolatiewaarde (Rc waarde mogelijk tot ± 5 m2K/W).
  • Snelle werkwijze; 2 tot 3 naastgelegen eengezinswoningen per werkdag bij een projectmatige insteek.
  • Waterdicht en brandveilig isolatieschuim met een 100% vulgraad.
  • Milieu vriendelijk; draagt niet bij aan de opwarming van de aarde.
  • Een verlenging van de levensduur van de woning met gemiddeld 40 jaar.
  • Het materiaal is makkelijk te verwijderen en apart af te voeren (in het geval van toekomstige sloop van de woning).
  • Het materieel is logistiek operationeel en inzetbaar voor projectmatige uitvoering.

De Methode

 

Onder de vrij dragende betonvloer van de woning wordt zand weggezogen met een speciaal aangestuurde robot. De lege ruimtes worden vervolgens gescand met behulp van een 3D scanner. Hiermee wordt de juiste inhoud van het isolatieschuim bepaalt. De werkzaamheden vinden buiten plaats aan de voorzijde van de woning, de overlast voor de bewoners wordt hiermee tot een minimum beperkt.


Weinig overlast

Een groot voordeel van deze gepatenteerde techniek is dat de bewoner(s) tijdens de werkzaamheden in de woning kunnen blijven. De woning hoeft niet ontruimd te worden en er wordt niet gesloopt in de woning waardoor de bestaande betonvloer met vloerafwerking gehandhaafd kan blijven. Binnen een werkdag is het mogelijk om twee naast elkaar gelegen woningen te isoleren.
Erg plezierig dus voor bewoners!

Advies aanvragen

Samenwerken in ontwikkeling

Eind 2019 zijn we gestart met de ontwikkeling van vloer op zand isolatie (voorheen Innovative Floor Insulation). Takkenkamp Groep heeft in samenwerking met Atriensis, Area Wonen en Goed Wonen de eerste proefwoningen in Veghel en Gemert met succes voorzien van deze unieke manier van constructief dragende isolatie bij traditionele betonvloeren op zand. Voor de komende periode staan er meer projecten gepland.

Download de ISSO kwaliteitsverklaring

Heeft u interesse?

Onze methode is bijzonder geschikt voor verduurzamingsvraagstukken waarbij midden- en laagtemperatuur voorzieningen in de woningen worden aangebracht. Bent u geïnteresseerd? Wij stellen graag samen met u passende maatwerk scenario’s op.

Contact

Laatste nieuws

Audit succesvol afgerond

In oktober en november zijn vanuit SKG IKOB twee audits uitgevoerd. Zowel de Veiligheidsladder (SCL) en de combi-audit voor de ISO 9001:2015 en VCA** hebben plaatsgevonden. Met trots kunnen we melden dat we voor beide audits [...]

Jaarverslag 2021 Takkenkamp Groep

Wij kijken terug op een succesvol 2021! Het was het jaar waarin we onze nieuwe strategie voor een 'ECHT. geïntegreerd Takkenkamp' hebben uitgerold. Eind 2021 konden we met trots stellen dat we het hele profiel [...]